Müxtəlif yeməklər hazırlayarkən emal edilmiş pendir istifadə olunur. Bununla belə, məhsulun faydalı xassələri emulqatorların, ləzzətlərin və trans yağların bolluğuna görə çox arzuolunan deyil. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Aleksandra Razarenova açıqlama verib.
Mütəxəssisin fikrincə, emal olunmuş pendirin həddindən artıq istehlakı sağlamlığa ciddi ziyan vura bilər. Ən yaxşı halda xolesterin artacaq və ya allergik reaksiya yaranacaq, ən pis halda isə belə yeməklər piylənmə, ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabetlə nəticələnəcək.
Sağlam insanların gündə bir-iki çay qaşığından artıq emal olunmuş pendir istehlak etmələri tövsiyə olunur. Amma hər hansı bir xəstəlik və ya pəhriz məhdudiyyətiniz varsa, fərdi məsləhət üçün həkimə müraciət etməlisiniz. Keyfiyyətli emal olunmuş pendir seçmək də vacibdir.
Həkim emal edilmiş pendirin daha sağlam əvəzedicilərini açıqlayıb. Alternativ variantlar arasında kəsmik var.
Fərid