Evdə hazırlanmış sümük suyu sağlamlıq üçün çox faydalıdır, şorba əsasında hazırlanan reseptlərdən tutmuş ət yeməklərinə qədər bir çox yeməklərə dad qatır. Hazır bulyondakı qatqılardan qaçmaq istəyən və daha sağlam alternativ axtaranlar üçün evdə hazırlanmış sümük suyu asanlıqla hazırlana bilən və bir çox yeməklərə dad qatan əla seçimdir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, evdə sümük suyu hazırlamaq əslində qədim bir ənənədir. Sümüklərin qaynadılması ilə əldə edilən bu ləzzətli su müalicə məqsədilə də istifadə edilmişdir.
Bəs evdə sümük suyu necə hazırlanır?
Sümük suyu hazırlamaq üçün lazım olan maddələr olduqca sadədir: böyük sümük parçaları, su, bir az sirkə və istəyə görə tərəvəz. Əvvəlcə sümük parçalarını uyğun bir qazana qoyun və üzərini örtəcək qədər su əlavə edin. Bir qaşıq sirkə əlavə edərək qaynama prosesini sürətləndirə, sirkə əlavə edərək bütün kollageni ortaya çıxara bilərsiniz. Qaynama nöqtəsinə çatdıqda üzərində əmələ gələn köpüyü çıxarın, sonra istiliyi azaldın və yavaş-yavaş qaynamağa buraxın.
Sümük bulyonunun bişmə vaxtı vacib bir məqamdır. Uzun müddət qaynadıldığında sümüklərdəki qida dəyəri və minerallar suya keçir. Buna görə də, ən azı 6-8 saat aşağı odda qaynatmaq məsləhətdir.