Elm adamları deyir ki, bəzi tərəvəzlər dərinin vəziyyətinə mənfi təsir göstərə və qocalma prosesini sürətləndirə bilər.

Foodinfo.az bildirir ki, bu tərəvəzlərdən birinin kartof olduğu ortaya çıxıb. Alimlər hesab edir ki, kartof yüksək glisemik indeksə malikdir, bu da qan şəkərinizin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bu, öz növbəsində, bədəndə iltihablı prosesləri sürətləndirir. İltihab dərinin möhkəmliyinə, elastikliyinə, parlaqlığına və təravətinə cavabdeh olan son dərəcə vacib kollagenin məhvinə gətirib çıxarır.

Alimlər kartof istehlakını məhdudlaşdırmağı və onu aşağı glisemik indeksi olan tərəvəzlərlə əvəz etməyi məsləhət görürlər. Bunlara brokoli, ispanaq və bolqar bibəri daxildir. Bu məhsullar yaşlanma prosesini yavaşlatan güclü dozada antioksidant birləşmələrə malikdir və bununla da dərini uzun müddət gənc saxlamağa kömək edir.