Dietoloq Alena Stepanova payızda sağlamlığı necə qorumaq və pəhrizə hansı qidaları əlavə etmək barədə danışıb.

Mütəxəssis qeyd edib ki, soyuq havalarda qida dəstini mümkün qədər şaxələndirmək lazımdır. Rəngarəng qidalar və sağlam yağlar və əlavələr olan qidaları daxil etməyə dəyər: balıq, omeqa-3 və vitamin D.

İndi qida rasionuna C vitamini olan qidaları daxil etmək vacibdir. Bunlar ilk növbədə dəniz itburnu və zoğaldır. Bundan əlavə, itburnuya da diqqət yetirilməlidir. Onu çay kimi dəmləyib içmək olar.

O, həmçinin qeyd edib ki, çaytikanı və zoğaldan hazırlanan içkilərə şəkər əlavə etməyə ehtiyac yoxdur, çünki o, immunitet sistemini “söndürür”, içdikdən sonra isə hansısa virusa yoluxa bilərsiniz.

Nurlan