Közlənmiş (qovrulmuş)sarımsaq yeməyin faydaları ilə bağlı çoxlu araşdırmalar aparılıb və belə sarımsağın sağlamlığa müsbət təsiri sübut olunub. Qovrulmuş sarımsaq xüsusilə antioksidan və iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri ilə tanınır. 

Foodinfo.az közlənmiş sarımsaq yeməyin faydalarını təqdim edir:

1. Antioksidan təsirləri: Qovrulmuş sarımsaqda antioksidan birləşmələr daha çox olur . Antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alır. 

2. Ürək sağlamlığı: Araşdırmalar sarımsağın ürək sağlamlığına müsbət təsir etdiyini göstərir. Qovrulmuş sarımsaq istehlakı xolesterin səviyyəsini aşağı sala, qan təzyiqini tarazlaşdıra və ürək damarlarını genişləndirərək qan axını artıra bilər. 

3. İmmunitet sisteminin gücləndirilməsi: Sarımsaq immun sistemini gücləndirə bilən antiviral və antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Qovrulmuş sarımsağın istehlakı orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. 

4. İltihab əleyhinə təsirləri: Közlənmiş sarımsaq iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Buna görə də, romatoid artrit kimi iltihablı xəstəliklərin simptomlarını aradan qaldırmağa kömək edir.

5. Həzm sağlamlığı: Sarımsağın həzm sağlamlığını dəstəkləyə biləcək prebiyotik təsirləri var. Qovrulmuş sarımsağın istehlakı həzm sistemini tarazlaşdırmağa yardımçı olur. 

Ancaq hər hansı bir qida kimi sarımsağın da həddindən artıq istehlakı bəzi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.