Çipslər ən qiymətli məhsullardan biri kimi şöhrət qazanmışdır. Ancaq bu gün mağazalar təkcə kartofdan deyil, müxtəlif tərəvəz çipsləri təklif edir. Onlardan bəziləri dəyərli hesab olunur və faydalı ola bilər.
Rospotrebnadzor incə dilimlərə kəsilmiş tərəvəzlərdən hazırlanmış çipləri seçməyi tövsiyə edir, belə malların etiketində "kartof" sözü var. Amma "susuzlaşdırılmış kartof" və ya "xüsusi hazırlanmış" yazısı qəlyanaltının kartof tozu, nişasta və un - qarğıdalı, düyü, buğda qarışığından hazırlandığını göstərir. Belə məhsullar daha kalorili və qiymətlidir.
Həmçinin, şöbə sobada bişmiş, qızardılmış çipsləri seçməyi məsləhət görür. Belə qəlyanaltılar az kalorili və yağlıdır.
Bundan əlavə, minimum miqdarda qida əlavələri, həmçinin az miqdarda duz və şəkər ehtiva edən çipləri seçmək tövsiyə olunur. İdeal olaraq, tərkibində yalnız duz, təbii ədviyyatlar və bəzi hallarda - bir az yağ olmalıdır. Ancaq sintetik əlavələri olan bu məhsuldan imtina etmək lazımdır - onların bir çoxu allergiya və bağırsaqlarda problem yarada bilər və natrium glutamat iştahı artırır, bu da həddindən artıq yeməyə səbəb olur.
Çiplərdə qara nöqtələr və tünd ləkələr olmalıdır - bu, onların keyfiyyətsiz tərəvəzlərdən hazırlandığını bildirir. Həmçinin, məhsulun kəskin qoxusu və acı dadı olmamalıdır.
Leyla