Dənli bitkilərin çoxu yeməkdən əvvəl yuyulmalıdır, lakin bu qayda üçün istisnalar var. Foodinfo.az xəbər verir ki, qayda ilk növbədə sərt taxıllara aiddir. Prosedura qabıq və tozdan qurtulmağa imkan verir.

Düyü, darı, qarabaşaq yarması, noxud, noxud, arpa, mərcimək yuyulur və bəzi hallarda bişirilməzdən əvvəl isladılır. Su şəffaflaşana qədər prosedur təkrarlanır.

Bunun sayəsində dənli bitkilər təkcə zibildən xilas olmayacaq. Bir bonus lövhəni yuyacaq, buna görə əzilmiş sıyıq bişirmək mümkün deyil.

Aşpazlar düyü və darı soyuq suda, qarabaşaq yarması və mirvari arpasını isə ilıq suda islatmağı məsləhət görürlər.

Manna yarması, yulaf ezmesi, kuskus, bulqur və rütubəti tez mənimsəyən digər taxılları yumayın. Arpa yarması yuyula bilməz. Bununla belə, arzuolunmaz çirklər (qabıqlar, çınqıllar və s.) nəzərə çarpırsa, onu süzmək olar.

Belə ki, onlardan bəziləri artıq kifayət qədər emal mərhələsindən keçiblər, buna görə də dərhal tavaya göndərilə bilər.

Nərmin