Dietoloqlar tərkibində çoxlu protein olan məhsulların adını çəkiblər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bir çox insanlar zəngin dadına və yüksək qida dəyərinə görə səhərə yumurta ilə başlayırlar. Yumurt, şübhəsiz ki, zülalın və bir sıra mikroelementlərin tam mənbəyi olsa da, bəzi sağlamlıq mütəxəssisləri bu məhsulun tez-tez istehlakından çəkinirlər, çünki onların tərkibində doymuş yağ və pəhriz xolesterolu var.

Protein tərkibinə gəldikdə, yumurtaların bu makronutrientin tam mənbəyi olduğunu inkar etmək çətindir.

- kalori - 78 kalori;

- protein - 6 qram;

- karbohidratlar - 0,5;

- yağ - 5 q;

- doymuş yağ - 1,6 q;

- doymamış yağlar - 2,7 q;

- xolesterol - 186 milliqram, gündəlik dəyərin 62% -i;

- vitamin B12 - 0,18 mikroqram (mkq), normanın 24%;

— D vitamini — 1,1 mkq, 6%;

— A vitamini — 149 mkq, 17%;

- dəmir - 0,6 mq, 8%;

- sink - 0,5 mq, 5%;

— fosfor — 86 mq, 12%;

— selenium — 15 mkq, 27%;

- xolin - 147 mq, 30%.