Dietoloq Janna Antonyuk “İzvestiya” ilə söhbətində balqabağın faydalarını xatırladıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, bildirib ki, çoxları qiymətli mikroelementlərlə təəccüblü dərəcədə zəngin olan tərəvəzə nahaq yerə məhəl qoymurlar.
Balqabaq tərkibindəki C vitamini və beta-karoten sayəsində güclü antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Antioksidantlar orqanizmin hüceyrələrini sərbəst radikalların, yəni oksidləşdirici stressin zərərindən qoruyur. Üstəlik, balqabağın tərkibində çoxlu lif var, mədə-bağırsaq traktının normal işləməsi üçün lazımdır və kalium sayəsində məhsul qan təzyiqini tənzimləmək üçün də faydalıdır.
Lakin, dietoloqun qeyd etdiyi kimi, hətta balqabağı da çox tez-tez və qeyri-məhdud miqdarda yemək olmaz. Meyvə, məsələn, mədə xəstəliklərinin və diabetin şiddətlənməsi üçün tövsiyə edilmir.