Heyvan yağları təbiidir, piy və sümük birləşdirici toxumadan, həmçinin süd və yumurtadan, quş əti və balıqdan alınır. 70 ildən çoxdur ki, onlar yer üzündə ən çox tənqid olunan yeməkdirlər. Ancaq həqiqət budur ki, onlar sağlam, balanslı bir pəhriz üçün vacibdir.

"Heyvan yağları təkcə orqanizm üçün faydalı deyil, həm də onların azaldılması və bitki mənşəli yağlarla əvəz edilməsi ürək xəstəlikləri, xərçəng və diabet də daxil olmaqla xroniki iltihabi xəstəliklərin kəskin artmasına səbəb ola bilər. Əslində, heyvan yağları ən sağlam yağdır. və insan pəhrizindəki ən faydalı qidadır.

İnsanların yediyi əsas mənbələr qırmızı ət, yağ və yumurtadır. Heyvan yağları orqanizmi müxtəlif funksiyalarda mühüm rol oynayan yağda həll olunan A, D, E və K vitaminləri ilə təmin edir. Maraqlı bir fakt budur ki, dəri günəşə məruz qaldıqda D vitamini xolesteroldan hazırlanır və ən yaxşı xolesterin heyvan yağlarından alınır.