Son zamanlarda dəbdə olan sözdə içki pəhrizi arıqlamaq üçün çox təsirlidir. Bununla belə, bunun da riskləri var. Foodinfo.az xəbər verir ki, pəhriz zamanı insanlar meyvə və tərəvəzlərdən yalnız təzə sıxılmış şirələr içirlər, həmçinin maye şorbalar, meyvə püresi yeyirlər. Duz, şəkər və digər əlavələr istisna olunur. Bununla belə, karbohidratlar tez istifadə olunur və bədənin protein almaq üçün heç bir yeri yoxdur. Bundan əlavə, təbii şirələr mədə vasitəsilə yanır. Bu, dysbiosisə səbəb ola bilər, sonra ondan qurtulmaq çətin olacaq. Bundan əlavə, yetkin orqanizmin düzgün peristaltika və ferment istehsalı üçün işlənməmiş qida qəbul etməsi vacibdir.

Digər bir tendensiya limonad pəhrizidir. Yalnız soda içsəniz, çox güman ki, arıqlaya bilərsiniz. Amma aydındır ki, şəkərin parçalandığı turşular mədənin divarlarını korlayır və qaraciyəri öldürür. Eyni şey enerji içkilərini tez-tez içənlərə də aiddir.

Nurlan