Gül kələmini bişirmədən, çiy halda yemək mümkündür və hətta bir çox faydası var.

Foodinfo.az xəbər verir ki, gül kələmi bişirildikdə bəzi vitamin və minerallarını itirir, lakin çiy halda bütün qida dəyərini qoruyub saxlayır. 

Bu tərəvəz xüsusilə C vitamini və K vitamini baxımından zəngindir. Çiy halda gül kələmi antioksidantlarla doludur və bədəni sərbəst radikallardan qorumağa kömək edir, immunitet sistemini gücləndirir.

Lakin çiy gül kələmi bəzilərində həzm problemləri, şişkinlik və qaz yarada bilər, çünki tərkibində həzm üçün ağır olan lif və şəkər mövcuddur. 

Buna görə də həssas həzm sistemi olan insanlar üçün bişirərək yemək daha rahat yoldur. 

Əgər çiy halda yeyirsinizsə, onu incə doğrayaraq və ya salatlara əlavə edərək istehlak etmək məsləhətdir.