Danimarka alimləri müəyyən ediblər ki, balığın konservləşdirilməsi onu qida maddələrindən məhrum etmir, əksinə protein, vitamin və mikroelementlərin saxlanmasına kömək edir. Foodinfo.az Gazeta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Scandinavian Journal of Public Health (SJPH) nəşrində dərc olunub.
Bir çox insan konservləşdirilmiş balıqları təzə balıqdan daha az sağlam hesab edir. Lakin alimlərin fikrincə, düzgün saxlama və saxlama texnologiyası ilə qida maddələrinin 90%-i qorunub saxlanılır.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, konservləşdirilmiş balıq unikal qida tərkibinə malikdir. Tədqiqatçılar əlavə etdilər ki, konservləşdirilmiş tuna idmançılar və onların fiquruna baxanlar üçün əsl “hədiyyə”dir. Tərkibində 95%-ə qədər fenomenal həzm qabiliyyəti ilə maksimum protein miqdarı var.