Çox vaxt səbəb keyfiyyətsiz qiymə ətdir. Məsələn, əgər yarımfabrikat çox maye olarsa, o, düzgün qəliblənməyəcək.

Foodinfo.az xəbər verir ki, belə hallarda toxumanın qalınlaşması üçün əlavə maddələr lazımdır.

Ətə çörək qırıntıları əlavə etmək də icazəlidir. Kütlənin təxminən 20 dəqiqə dəmlənməsinə icazə verilməlidir.

Qızartma zamanı kotletlərin dağılmasına səbəb olan digər kulinariya səhvi qiymənin yaxşı qarışdırılmamasıdır.

Aşpazlar onu qovurmazdan əvvəl bir az döyüb soyuducuda soyumağı məsləhət görürlər.

Kotletlərin iştahaaçan qalmasını istəyirsinizsə, o zaman onları çörəkdə yuvarlamalısınız. Onları yumurta ağı ilə də yağlaya bilərsiniz, bu da yüngül bir qoruyucu təbəqə yaradacaq.

Nurlan