Laktozsuz pendir laktoza dözümsüzlüyü və ya laktoza allergiyası olan insanlar tərəfindən istehlak edilə bilən bir pendir növüdür.
Foodinfo.az xəbər verir ki, laktoza süddə olan bir şəkər növüdür və orqanizm bu şəkəri həzm etmək üçün laktoza fermentinə ehtiyac duyur. Ancaq bəzi insanlarda laktoza həzm fermenti olmadığından, süd məhsulları istehlak edildikdə həzm problemi baş verir. Laktozsuz pendir bu insanların istehlak edə biləcəyi şəkildə istehsal edilən və tərkibində laktoza olmayan bir pendir növüdür.
Bu pendirin istehsalı zamanı laktoza molekulları monosaxaridlərə (qlükoza və qalaktoza) parçalanır və beləliklə, həzm sistemi tərəfindən asanlıqla həzm olunur. Buna görə də, laktoza olmayan pendir laktoza dözümsüzlüyü və ya allergiyası olan insanlar üçün daha asan həzm olunan bir alternativ təmin edir.