Alimlər çoxdan müəyyən ediblər ki, həyat keyfiyyəti, orqanizmin viral hücumlara qarşı müqaviməti və digər amillər bilavasitə mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətindən asılıdır. Mədə və bağırsaqların öz vəzifələrinin öhdəsindən necə gəldiyi xüsusilə vacibdir.
Bu prosesi qurmaq və öz toxunulmazlığınızı artırmaq üçün fermentləşdirilmiş qidalar yemək lazımdır. Belə qidaların tez-tez istifadəsi qanda xolesterinin səviyyəsini normallaşdırmağa, mədənin fəaliyyətini normallaşdırmağa, bağırsaqları faydalı maddələrlə doyurmağa kömək edir. Bundan əlavə, bu məhsulları müntəzəm olaraq menyusuna daxil edən insanların qidalanma ilə məşğul olmayanlarla müqayisədə bir gün xərçəng və ya insult keçirmə şansları daha azdır.
Nəzərinizə çatdıraq ki, fermentləşdirilmiş məhsullar mikrobların fermentasiya prosesi nəticəsində əldə edilən məhsullardır. Başqa sözlə, onlar orijinal məhsulun dadını və konsistensiyasını dəyişdirən xüsusi bakteriyalar tərəfindən faydalı hala gətirilir.