Bir müddət saxladıqdan sonra mürəbbənin kifləndiyi məlum olur - bu halda nə edəcəyini hamı bilmir. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloq Alena Yudina UNIAN-a verdiyi şərhdə belə kiflərin niyə təhlükəli olduğunu və mürəbbə ilə nə etməli olduğunu izah edib.

Mürəbbə üzərində ağ, sarı və ya yaşıl kif məhsullarınıza təsir edən bir göbələkdir. Koloniyaların sürətlə çoxalması üçün onlara nəm və oksigen lazımdır. Yəni mürəbbə qabı möhkəm bağlanmasa, kif çıxmasına hazır olun. Yaş giləmeyvə istifadə etmək, mürəbbəyə az şəkər qoymaq, nəm yerdə saxlanılma, kifayət qədər uzun müddət qaynadılmama kiflənməyə səbəb ola bilər.

Diyetoloq Alena Yudina mürəbbənin üzərindəki kifin niyə təhlükəli olduğunu izah etdi. Mütəxəssis hesab edir ki, həm ağ, həm də yaşıl kif orqanizm üçün zərərlidir, çünki onlar tərkibində toksinlər olan müxtəlif göbələklərdir.

Əgər kif ilə mürəbbə istehlak etsəniz, bu, ilk növbədə, allergik reaksiyalara, sonra isə zəhərlənmə və dizenteriyaya səbəb ola bilər.