Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin tədqiqatçıları yüksək xolesterolu olan insanlara emal edilmiş qidaları diyetlərindən tamamilə çıxarmağı tövsiyə ediblər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimlər bildirdilər ki, emal edilmiş qırmızı ət və qidalar, qızardılmış qidalar və çörək məhsulları xolesterolun artmasına kömək edir. Buna görə damarlarda xolesterin lövhələri əmələ gəlir və artır, bu da qan axını maneə törədə bilər və insult və ya infarkt keçirə bilər.

Buna görə də alimlər ilk növbədə, xüsusilə səhər yeməyi üçün kolbasadan imtina etməyə çağırıblar. Bu qidaların tərkibində yağlı ət parçaları və yüksək miqdarda doymuş yağ var. Həkimlər qırmızı ət əvəzinə dərisiz toyuq döşü və ya hinduşka yeməyi məsləhət görürlər.