ROSBIOTECH Universitetinin SuperFood Technologies texnoparkının laborantı Nikolay Seliverstov tərəvəz və meyvələri iki keçiddə yumağı tövsiyə edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində deyib ki, tərəvəz və meyvələr sonradan soyulsa belə, onları yumaq lazımdır. Beləliklə, qabığı soyarkən və ya dilimləyərkən yeməyin üzərində kir və bakteriya qalmayacaq.
Həmçinin meyvə və tərəvəzləri iki mərhələdə əvvəlcədən isladaraq yumaq tövsiyə olunur: çirklər çökəcək və dərini daha yaxşı yumaq şansınız olacaq. Tərəvəz və meyvələri əllərinizlə və ya tərəvəz fırçası ilə ovuşdurarkən axan suyun altında 30 saniyədən bir dəqiqəyə qədər yuyun. Kələm və kahı üst yarpaqlarını çıxartdığınızdan əmin olun. Yuyulmuş məhsulları kağız dəsmal ilə qurutmaq daha yaxşıdır.
Nurlan