Dietoloq Yuliya Popova niyə yaşıl kartof yeyək lazım olmadığını izah edib. Foodinfo.az bildirir ki, onun sözlərinə görə, tərəvəzdə olan göyərtilər fotosintez nəticəsində yaranır. Bakteriyalara, göbələklərə və böcəklərə qarşı təbii müdafiə olan təbii insektisid olan solanin ifrazının artmasınən nəticəsidir. Mütəxəssis qeyd etdiyi kimi, həddindən artıq solanin zəhərlidir.

Yaşıl kartofdan zəhərlənmə aşağıdakı simptomlara səbəb ola bilər:

- qarın ağrısı, ürəkbulanma və qusma, ishal;

- ürəyin işində pozğunluqlar, aritmiya, qan təzyiqinin azalması;

- nəfəs darlığı, sinir sisteminin depressiyası nəticəsində göz bəbəklərinin genişlənməsi.