Soğan bəzi insanların həzm sistemində köp və narahatlıq yarada bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunun əsas səbəbi soğanın tərkibində olan fruktoza və lif kimi fermentləşə bilən qidalar (FODMAP)dır. Bu maddələr bağırsaqda bakteriyalar tərəfindən parçalandıqda qaz əmələ gəlir və nəticədə köp, qarında şişkinlik və narahatlıq hissi yaranır.

Xüsusilə həzm sistemi həssas olan insanlar, məsələn, qıcıqlanmış bağırsaq sindromu (QBS) olanlar soğan istehlak etdikdə bu problemlərlə daha çox qarşılaşa bilirlər.

Çiy soğan bişmiş soğana nisbətən daha çox qaz yaradır, çünki bişirildikdə tərkibindəki bəzi qaz yaradan maddələr azalır.  

Əgər soğan sizdə köpə səbəb olursa, onu bişmiş halda yeməyə üstünlük verə, porsiyanı azalda və ya alternativ olaraq həzm sisteminə daha uyğun olan digər tərəvəzlərdən istifadə edə bilərsiniz. 

Hər bir orqanizmin reaksiyası fərqlidir, buna görə də soğanın təsiri insandan-insana dəyişə bilər.