Soğan mətbəxdə tez-tez istifadə edilən və yeməklərə ləzzət qatan tərəvəzdir. Bununla belə, soğanın bəzi dəyişikliklərə məruz qalması və hətta gözləmə müddətində zədələnə biləcəyi tez-tez müzakirə olunan bir məsələdir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, soğan gözləmə müddətində ətraf mühit faktorlarına məruz qaldığından bəzi dəyişikliklərə məruz qala bilər. Bu dəyişikliklərdən birincisi soğanın qurumasıdır. Uzun müddət saxlanılan soğan quruya, qida dəyəri azala bilər. Bundan əlavə, qabığın rəngi dəyişə və üzərində çürümə əlamətləri görünə bilər. Bu halda istehlakdan əvvəl soğanı yoxlamaq və lazım olduqda çürük hissələrini çıxarmaq tövsiyə olunur. 

Ən yaxşısı, soğanı təzə-təzə istifadə etməkdir. Soğanın təravətini və qida dəyərini qorumaq üçün onu sərin və quru yerdə saxlamaq lazımdır. Bundan əlavə, təzəliyini qorumaq üçün soğanı digər tərəvəzlərlə birlikdə saxlamamaq vacibdir.