Çox vaxt diyetoloqlar və digər mütəxəssislər iltihab üçün pendiri günahlandırırlar. Foodinfo.az xəbər verir ki, amerikalı dietoloq Nikol Rodriges bununla razılaşmır. Süd məhsullarını müqayisə edərkən, o izah etdi ki, pendirdə, məsələn, qatıqdan daha çox doymuş yağ var. Ancaq bu o demək deyil ki, birincidən imtina edərək ikincini seçməlisən.
Pendirin özü iltihaba səbəb olmur. Bəzi pendirlərin doymuş yağ tərkibi əsl narahatlıq yarada bilər, çünki bu növ yağ iltihabla əlaqələndirilir. Bununla belə, bu, pendirdən çox deyil, onu birləşdirdiyiniz miqdar və qidalarla bağlıdır.
Qidalanmaya səriştəli yanaşma, pəhrizinizdə doymuş yağların miqdarını əhəmiyyətli dərəcədə azaltmağa imkan verəcək. Az yağlı pendir növlərinə üstünlük vermək və onu digər “ağır” qidalarla birləşdirməmək tövsiyə olunur.