Qastroenteroloq, tibb elmləri doktoru Svetlana Kanevskaya bildirib ki, düzgün seçilmiş pəhriz artıq müvafiq diaqnozu olanlarda ürək xəstəliklərinin qarşısının alınmasında və sağlamlığın qorunmasında həlledici rol oynayır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim oxşar sağlamlıq problemləri olan insanlara bəzi məşhur qidalardan uzaq durmağı tövsiyə edib.

Kanevskaya ilk növbədə duz, şəkər və trans yağların ürək xəstəliyi olan insanlar üçün zərərli olduğunu xatırladıb. Onlara görə qan təzyiqi yüksəlir, diabet, piylənmə və ateroskleroz inkişaf edir, miyokard infarktı, ürək çatışmazlığı və ölüm riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

Həmçinin, həkimin fikrincə, menyuda işlənmiş ət, zərif və emal olunmuş taxıl və karbohidratlar, şirin qazlı içkilər və şirələr, dondurma və çipslərin minimuma endirilməsi vacibdir.

Dondurmanın da zərərli məhsul olduğunu həkim əlavə edib. Bu desert çox şirin və yağlıdır, ona görə də tez-tez istehlak ürəyə zərərlidir.

Yekun olaraq, həkim kartof çiplərini unutmağı tövsiyə edib, çünki onlar təkcə doymuş yağlarla deyil, həm də duzla örtülmüşdür, bu da bədəndə mayenin tutulmasına, qan təzyiqinin artmasına və nəticədə ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur.