Qara düyü həm qida dəyəri, həm də zəngin mineral tərkibi ilə sağlamlıq üçün çox faydalı bir qida məhsuludur.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu növ düyü xüsusilə dəmir, sink, maqnezium, fosfor və manqan kimi minerallarla zəngindir.  

Dəmir 

Qan dövranını və hemoglobin istehsalını dəstəkləyir, yorğunluğun qarşısını alır.  

Sink

İmmuniteti gücləndirir, hüceyrə yenilənməsinə və dərinin sağlam qalmasına kömək edir.  

Maqnezium

Əzələ funksiyalarını yaxşılaşdırır, sümükləri gücləndirir və sinir sistemini dəstəkləyir.  

Fosfor

Sümük və diş sağlamlığında əsas rol oynayır.  

Manqan

Metabolik prosesləri sürətləndirir və antioksidant müdafiəni artırır.  

Bundan əlavə, qara düyü yüksək miqdarda antioksidant olan antosiyaninlərlə zəngindir, bu da orqanizmi sərbəst radikallardan qoruyur. 

Müntəzəm istehlakı enerjini artırır, ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir və uzunmüddətli toxluq hissi təmin edir.