Qarğıdalı və noxud yemək üçün sadəcə əyləncəlidir və bişirmək asandır. Bundan əlavə, onlar müstəqil yan yemək kimi təklif edilə bilər və ya digər yeməklərə - şorbalara, salatlara, piroqlara əlavə edilə bilər.
Bununla belə, dietoloq Oksana Dmitrenkonun fikrincə, bu qidaları tez-tez yemək olmaz.
Tərkibində faydalı qida maddələrinin bolluğuna baxmayaraq, kartof, qarğıdalı və noxud çəkinizə böyük zərər verə bilər.
Sağlamlıq və rəqəmlə bağlı potensial problemlərin əsas mənbəyi hər tərəvəzin tərkib hissəsi olan nişastadır. Yüksək karbohidrat tərkibinə görə tərəvəz pəhrizində mütləq arıqlaya bilməyəcəksiniz.
Həkimin sözlərinə görə, tərkibində yüksək nişasta olan qlisidlər qanda şəkərin səviyyəsini artıra və insulin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Belə ilkin məlumatlarla insan orqanizmində yağ miqdarı daim artacaq.
Leyla