Naringi yaşından asılı olmayaraq hər insanın daddığı ən ləzzətli meyvələrdən biridir. Çox vaxt qabıqlarını soyaraq istehlak edilən naringilərin qabığını soyan kimi dərhal atırıq. Lakin bu şəfalı qabıqları qaynadıb içdikdə bir çox dərdləri sağaldır.
Foodinfo.az mandarin qabığının faydalarını təqdim edir:
Naringi qabığı bədənimiz üçün çoxlu faydalar təqdim edir. Tərkibindəki bol C vitamini və saysız-hesabsız antioksidanlar sayəsində müxtəlif problemləri sağaldır. Naringi qabıqlarını qurudub qaynatsanız, çox dadlı və faydalı çay əldə etmiş olarınız.
Gündə 1 stəkan naringi qabığı çayı qəbul etmək kifayətdir. Naringi qabığı çayı qan şəkərini balanslaşdırır və qaraciyərin sağlamlığını qoruyur. Ancaq ən çox tanınan faydası soyuqdəymə, qrip və qripə qarşı orqanizmin müqavimətini artırmaqdır.
Naringi qabığı çayı da burun tıkanıklığına yaxşı təsir edir və beləliklə rahat nəfəs almağa imkan verir.
Naringi qabığı şiddətli öskürəyə də xeyirlidir.
Mədə pozğunluğuna qarşı mükəmməl olan bu şəfalı çay immunitet sisteminin güclənməsində əla rol oynayır.