Qida təhlükəsizliyi mütəxəssisləri adi qəhvə hazırlamaq səhvindən qaçmağı məsləhət görürlər. Foodinfo.az xəbər verir ki, kofeni qızdırmaq vərdişi həm onun tərkibinə, həm də sağlamlığınıza mənfi təsir göstərə bilər.

Qəhvə yenidən qızdırıldıqda onun komponentlərinin tərkibini dəyişən kimyəvi reaksiyalar baş verir. Xüsusilə də qəhvənin tərkibində olan və antioksidant xüsusiyyətlərə malik olan xlorogen turşuları məhv edilir. Nəticədə aşağıdakı maddələr əmələ gəlir:

- Mədə turşuluğunun artmasına səbəb olur.

- Mədə yanması və ya mədə selikli qişasının qıcıqlanması kimi həzm problemlərinə səbəb olur.

— Bədəni sərbəst radikallardan qoruyan antioksidantlar məhv edilir.

— İçki öz dadını itirir, acı olur və içmək daha xoşagəlməz olur.

Sağlam qalmaq və qəhvənin əsl dadından həzz almaq üçün onu təzə içmək və yenidən qızdırmaqdan çəkinmək lazımdır.