ROSBIOTECH Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi Kafedrasının baş müəllimi Kseniya Kuznetsova bildirib ki, adi məhsulların üzərində əmələ gələn kif zəhərlənmələrə, allergiyaya və digər xəstəliklərin riskinə səbəb olan toksinlər əmələ gətirir.

"Məsələn, aflatoksinlər, qaraciyərə zərər verən kanserogenlər fıstıq, qarğıdalı və ədviyyatlarda əmələ gələ bilər. Taxıllarda, qəhvədə və quru meyvələrdə olan oxratoksin A böyrəklərə zərər verir. "Patulin alma və armudda əmələ gəlir ki, bu da orqanizmdə mutasiyaya səbəb ola bilər" .

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, pendir və ya şərab üçün yeyinti sənayesində xüsusi becərilən və texnoloji cəhətdən idarə olunan kiflə adi qəlibi qarışdırmaq olmaz.

“Yumşaq” məhsulların (çörək, qatıq, meyvə, ət) üzərində kif əmələ gəlibsə, heç bir halda onları yemək olmaz”, - ekspert əlavə edib.

kif