
Dietoloq, qastroenteroloq və ANO Elmi Sağlam Qidalanma Mərkəzinin icraçı direktoru Nuriyyə Dianova bildirib ki, zoğal və yerfıstığında ürək və qan damarları üçün faydalı olan antioksidant olan resveratrol var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, Qazeta.Ru -ya müsahibəsində ekspert bitki mənşəli olan resveratrolun sərbəst radikalları zərərsizləşdirərək oksidləşdirici stresslə mübarizə apardığını qeyd edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu birləşmə həm də orqanizmdə iltihabi markerlərin səviyyəsini azaldır, ürəyin sağlamlığına faydalı təsir göstərir, damarların genişlənməsini təşviq edir və qan dövranını yaxşılaşdırır.
“O, kişmiş, tut, kakao, lingonberries, qaragilə, yerfıstığı, qırmızı qarağat, üzüm və digər məhsullarda olur”, - ekspert əlavə edib.