Qırmızı kələm yalnız salatlara rəng qatmır, eyni zamanda bədəndəki iltihab virusunu sakitləşdirir. Antosiyaninlərlə yenilənən bu tərəvəz, xroniki iltihabi xəstəliklərlə mübarizədə əvəzsizdir. Bu maddələr əlavə damarların elastikliyini qoruyur və ürək xəstəliklərinin qarşısını alır.

Foodinfo.az bildirir ki, qırmızı kələm tərkibindəki C vitamini və kükürdlə immunitet sistemini tələb edir. Bu maddədəki mövcud radikallarla savaşaraq zərərsizləşdirilməsinin qarşısını alır. Tədqiqatlar göstərir ki, mütəmadi olaraq bu kələmdən edənlərdə oynaq iltihabı xüsusiyyətləri istifadə azalır. Salat düzgün çiy və ya azca buxarda bişirilərək istifadə olunur.

Onun liflərlə saxlanması tənzimləyir. Xüsusilə artrit və digər iltihablı müalicədən istifadə üçün bu qida zəruri qida. Qırmızı kələm həm də qara şəkildə təmizləyən nadir tərəvəzlərdəndir. Bədəndəki “yanğını” söndürmək istəyirsənsə, qırmızı kələm köməyə gəlir.