
Ümumi praktikant, dietoloq və dietoloq Mariya Çernyayeva ketçupların və pomidor souslarının kalorililiyinin tərkibindən asılı olduğunu bildirib.
"Tərkibi nə qədər qısa olsa, karbohidratlar və kalorilər bir o qədər az olar. "Bir xörək qaşığı ketçupda şəkərin miqdarının çox olması səbəbindən 4 q-a qədər karbohidrat ola bilər", - o, Radio 1- ə müsahibəsində qeyd edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, Çernyayevanın sözlərinə görə, evdə hazırlanmış pomidor ketçupun sağlam alternativi olacaq. Onlar ədviyyatlarla əzilmiş və qızardılmış ola bilər.
Mütəxəssis ən zərərli qarışıq kimi ketçup və mayonezi adlandırıb.
"Birində çoxlu şəkər və duz var, digərində çoxlu kalori var. "Bunun heç bir faydası yoxdur" - deyə Çernyayeva bildirib.