Sarımsaq qəbulu bir çox xərçəng növləri, ürək-damar xəstəlikləri və ikinci tip diabetin inkişafı riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Britaniyanın Notinqem universitetindən olan alimlər belə bir nəticəyə gəlib.
Tədqiqatın nəticələri “Trends in Pharmacological Sciences” jurnalında dərc olunub.
Sarımsağın faydalı effekti onun hazırlanma üsulundan asılı olaraq dəyişsə, alimlər hələ ki, bu üsullardan hansının daha üstün olduğu ilə bağlı ortaq məxrəcə gəlməyib.
Alimlərin sözlərinə görə, sarımsağın tərkibində olan kükürdlü komponentlər insan hüceyrələri və toxumalarında fizioloji və biokimyəvi prosesslərə səbəb olan və onların tənzimlənməsində iştirak edən qazşəkilli maddələrin siqnal molekullarının miqdarını artırır.
Həmin molekullar xəstəliyə yoxulma riskini azaldır və insan sağlamlığını möhkəmlədir. (Oxu.az)
Son xəbərlər
- Ət üçün daha ucuz və sağlam əvəzedici
- Kişi timsahla “döyüşərək” həyatını xilas edib
- Kosmetoloq dəri üçün faydalı və zərərli məhsullardan danışıb
- İmmuniteti gücləndirən məhsulları siz də tanıyın
- Diyetoloq keyfiyyətsiz qozun zərərlərindən danışıb
- Ən faydalı göbələk: Çox antioksidant ehtiva edir