“Tibb” ASC-nin (Akademik Roitberqin klinikası) dietoloqu, tibb elmləri namizədi Maryana Djutova gündə tövsiyə olunan bişmiş məhsulların miqdarından danışıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis RİAMO-ya müsahibəsində bildirib ki, bir çox mütəxəssis şirniyyatları, o cümlədən pirojnalar və digər bişmiş məmulatları normada istehlak etməyi məsləhət görür. ÜST tövsiyə edir ki, qidaya əlavə edilən şəkər və bal, şirələr və şərbətlərdə olan şəkər də daxil olmaqla, pulsuz şəkərlərin ümumi istehlakı gündə ümumi enerji qəbulunun 10%-dən çox olmamalıdır.

Djutova, bişmiş məmulatların tez-tez və həddindən artıq istehlakının nəinki çəki artımına səbəb olacağına, həm də ürək xəstəlikləri, diabet və kariyes inkişaf riskini artıracağına diqqət çəkib.

Ona görə də tövsiyə olunan şirniyyat və çörək məmulatlarının istehlakına riayət etmək vacibdir.

Fərid