BBC Good Food saytında ekspertlər bildirirlər ki, soyuducuda saxlanılan bütün qalıqlar, o cümlədən şorba iki gün ərzində yeyilməlidir. Yeməyin dadını və təhlükəsizliyini qorumaq üçün şorbanı nə qədər qızdırmaq lazım olduğunu bilmək vacibdir.
İdeal temperatur 70ºC-dir. Nəzərə alın ki, mikrodalğalı soba yeməyi bərabər qızdırmır, ona görə də qızdırdıqdan sonra onu yenidən qarışdırmaq lazımdır.
Şorbanı daha tez soyutmaq lazımdırsa, o zaman sadə bir üsul var. Yeməyi qarışdırsanız, temperatur daha aktiv şəkildə düşəcək. Şorbanı soyuması açıq vəziyyətdə saxlamaq olmaz. Bu vəziyyətdə, bəzi patogen bakteriyaların mütləq ona "yapışacaq". Ona görə də soyuducuya qoymaq daha yaxşıdır.