SM-Clinic-in ən yüksək kateqoriyalı terapevti Svetlana Yakuşkina ən çox allergen olan qidaları sadalayıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, ən güclü allergenlər inək südü və yüksək proteinli süd məhsulları, balıq və dəniz məhsulları, yumurtadır.
Güclü allergenlərə həmçinin daxildir: qoz-fındıq (fındıq, qoz, anakardiya və fındıq), göbələk, bal, toyuq əti, sitrus və tropik meyvələr, üzüm, nar, qırmızı giləmeyvə, sarı və qırmızı tərəvəzlər, şokolad, qəhvə və kakao, həmçinin taxıl. məhsulları, xüsusən də glutenin alerjen olduğu buğda və çovdar.
Yakuşkina əlavə edib ki, bildirçin yumurtası və çay balıqları bir qədər az allergendir.
Leyla