Mətbəximizin ənənəvi dadlarından biri olan un halvasını evdə hazırlamaq çox asandır. Bu resept ilə siz un halvasının incəliklərini öyrənə və mükəmməl bir desert hazırlaya bilərsiniz.

Lazım olan ərzaqlar:

2 stəkan un

1 stəkan duru yağ 

Şərbət üçün: 

2,5 stəkan su

1,5 stəkan dənəvər şəkər 

Əvvəlcə şərbəti hazırlayaq. Qazanda şəkər tozunu su ilə qarışdırıb vam odda əriməyə qoyuruq. Böyük bir polad qazana yağ və un tökürük. Orta odda davamlı qarışdıraraq rəngi tündləşənə qədər qovururuq. İstədiyimiz rəngə çatdıqda ocaqdan götürdüyümüz ilıq şərbəti üzərinə tökürük. Tökərkən sıçramalar ola bilər, buna görə diqqətli olmalıyıq. Şərbəti tökdükdən sonra tez-tez qarışdıraq ki, yaxşı həll olsun. 

Soyuduqdan sonra istəyə görə darçın və ya kokos səpə bilərik.

Qovurma zamanı topaqlar əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün unu əvvəlcədən eləmək lazımdır. 

Un yağla yaxşı inteqrasiya etməli və bir az sarımtıl bir tutarlılıq əldə edilməlidir. 

Şərbəti süd-şəkər qarışığı kimi hazırlaya bilərik.

Halvaya qaşıq və ya dondurma çömçəsi ilə forma da verə bilərik.