Xardal toxumları xardal bitkisinin qurudulmuş toxumlarıdır. Xardal bitkisi Asiya və Avropada bitən bitki növüdür. Xardal toxumları sarımtıl rəngə və acı bir dada malikdir.
Min illərdir müxtəlif mətbəxlərin və müalicəvi ənənələrin əvəzolunmaz hissəsi olan xardal toxumu həm dadlandırıcı, həm də sağlamlıq üçün vacib tərkib hissəsi kimi diqqət çəkir. Bənzərsiz dadı və sağlamlıq faydaları ilə də tanınan xardal toxumu dünya mətbəxinə ləzzət qatmaqla yanaşı sağlamlığa müsbət təsirləri ilə də məşhurdur.
Bəs bu möcüzəvi toxumun faydaları nələrdir?
Foodinfo.az xardal toxumlarının bir çox sağlamlıq faydalarını təqdim edir.
1. Soyuqdəyməyə yaxşı təsir edir:
Xardal toxumu soyuqdəyməyə yaxşı təsir edir. Mütəxəssislər tərəfindən tövsiyə edilən xardal çəyirdəyi çayı soyuqdəyməyə qarşı möcüzəvi iksir kimi tanınır.
2. Həzmi tənzimləyir:
Xardal toxumu həzmi tənzimləyən ədviyyatdır. Həzm problemi olanlar xardal toxumu istehlak edərək həzm sistemindəki problemləri aradan qaldıra bilərlər.
3. Xərçəngdən qoruyur:
Xardal toxumu xərçəngə qarşı qoruyucu təsiri olan ədviyyatdır. Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində xərçəng hüceyrələrinin əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilir.
4. Ürək sağlamlığı üçün faydalıdır:
Xardal toxumu ürək sağlamlığı üçün faydalıdır. Tərkibindəki omeqa-3 yağ turşuları sayəsində infarkt riskini azaldır.
5. Qan şəkərini tənzimləyir:
Xardal toxumu qan şəkərini tənzimləyən ədviyyatdır. Şəkərli diabet xəstələri xardal toxumu istehlak edərək qan şəkərini nəzarət altında saxlaya bilərlər.