Kardioloq Yuliya Marşintseva xatırladıb ki, aterosklerozun inkişafına yağlı və qızardılmış qidaların qəbulu, həmçinin pis vərdişlər kömək edir.
Həkim siqareti, həmçinin yağlı və qızardılmış qidaları qəbul etməyi, belə qidalar xolesterolu artırdığını, uzun müddət ərzində ürəyin fəaliyyətini pisləşdirə biləcək amilləri qeyd edib.
"Ateroskleroz işemiyaya, yəni ürəyin qeyri-kafi qidalanmasına səbəb ola bilər ki, bu da sonradan miokard infarktı ilə nəticələnə bilər" deyə Marshintseva "Moskva 24" saytına müsahibəsində xəbərdarlıq edib.
Kardioloq xolesterolu, "xüsusilə aşağı sıxlıqlı lipoproteinləri" qəbul etməməyi bildirib.
Nurlan