Zeytun yağı yeməkdə tez-tez istifadə olunur. Zəngin dadı və sağlamlıq faydaları üçün qiymətləndirilir. Foodinfo.az Ferra.ru- ya istinadən xəbər verir ki, bu səbəbdən bədənimiz üçün çox faydalıdır  .

Ürəyin qorunması. Zeytun yağı sağlam mono doymamış yağlarda yüksəkdir. Onlar iltihabı azaldır və qan xolesterinin səviyyəsinə müsbət təsir göstərir.

Sümük sağlamlığının qorunması. Zeytun yağında polifenollar var. Bu birləşmələr, tədqiqatların göstərdiyi kimi, sümük meydana gəlməsini təşviq edir və sümük itkisi riskini azaldır.

İltihabı azaltmaq. Xroniki iltihab ürək xəstəliyi, tip 2 diabet, allergiya və bəzi xərçəng növləri riskinin artması ilə əlaqələndirilir.

Xərçəngdən qorunma. Zeytun yağının yüksək istehlakı xərçəng riskini 31% azalda bilər.