Fındıq bədənə böyük fayda gətirən ən faydalı məhsullardan biridir.

Foodinfo.az xəbər verir ki,fındıqların istifadəsi sağlamlığı gücləndirməyə kömək edəcək olduqca faydalı bir vərdişdir.

Bunların bədənimizin düzgün işləməsi üçün zəruri olan bir çox vitamin, mineral, zülal və yağları ehtiva edir.

Qoz qan xolesterolunu azaltmağa və ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edən bir çox sağlam yağlar ehtiva edir. Bu məhsulda sinir sisteminin düzgün işləməsi və stressi azaltmaq üçün vacib olan maqnezium var.

Nə qədər və necə yeyə bilərsiniz?

Gündəlik 6-10 ədədə qədər qoz istifadə etmək tövsiyə olunur.

Günün istənilən vaxtında qoz yemək faydalıdır, lakin yatmadan əvvəl xüsusilə yaxşıdır.

Badam güclü bir antioksidan olan vitamin E vitamini ilə zəngindir və hüceyrələri zərərdən qorumağa kömək edir, kalsium ehtiva edir.

Gündə 20 badam istifadə etmək tövsiyə olunur.

Badam xam yeyilə bilər, amma əvvəlcə islatmaq daha yaxşıdır.

Nərmin