Dietoloqlar limon qabığının faydalı xüsusiyyətlərini açıqlayıblar.
Foodinfo.az xəbər verir ki, limon qabığının müntəzəm istifadəsi ilə xərçəngə tutulma riski azalır və orqanizm vaxtından əvvəl qocalmağa qarşı əlavə qorunma alır.
Bununla belə, dietoloqların fikrincə, limon qabığının ən mühüm üstünlüyü onun immunitet sisteminə müsbət təsir etməsidir.
Mütəxəssislər limon qabığının meyvənin şirəsi və pulpasından qat-qat çox C vitamini ehtiva etdiyini bildirirlər.
Limon qabığı orqanizmdə yığılan zəhərli maddələrin və toksinlərin təmizlənməsinə kömək edir.
Eyni zamanda, bədən infeksiyalardan qorunur.
Başqa bir faydası dərinin, yoğun bağırsağın, həmçinin süd vəzinin bədxassəli formasiyalarına qarşı mübarizə aparmasıdır.
Limon qabığı yeyərkən sərbəst radikalların təsiri zərərsizləşdirilir ki, bu da bir sıra xəstəliklərin inkişafına mane olur.
Böyük miqdarda sərbəst radikallar hüceyrə membranlarını məhv edir, mayenin bədəndən çıxarılmasına çətinlik yaradır. Nəticədə orqanizmin vaxtından əvvəl qocalması baş verir.
Limon qabığı qaraciyərin həyati funksiyalarını tənzimləyir, hormonların istehsalını stimullaşdırır, sinir sistemi və qan dövranı sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Zest artrit və osteoporoz kimi xəstəliklərin müalicəsinə kömək edir və həmçinin kollagen istehsalına təsir göstərir.
Yeniyetmələrə sızanaqlardan xilas olmaqda kömək edir.
Limon meyvəsinin özü və qabığı gərginliyi və yorğunluğu aradan qaldırmağa, yuxusuzluq və depressiyaya qalib gəlməyə kömək edir.
Bu meyvə ziyillərə və varikoz damarlarına qarşı da mübarizədə faydalıdır.