Kəsmikdə kalsium, asan həzm olunan protein və faydalı mikroelementlər var. Foodinfo.az Nord-news.ru -ya istinadən xəbər verir ki, kəsmikdən maksimum fayda əldə etmək üçün onu necə və nə vaxt yemək lazımdır. 

Ancaq bu qiymətli məhsuldan istifadə etməyin bütün üsullarını eyni dərəcədə faydalı adlandırmaq olmaz. Kəsmik yumurta və ətlə birləşdirilməməlidir. Onu karbohidratlarla, məsələn, cheesecakes və vareniki ilə birləşdirmək də məqsədəuyğun deyil. Karbohidratlı süd yağı yağlı yataqların görünüşünə səbəb olur.

Ən sağlam kəsmik, bazarda satın alınan tam süddən özünüz hazırladığınız kəsmikdir. Mağazadan kəsmik alarkən inqrediyentlərə diqqət yetirməyi unutmayın: yaxşı kəsmikin tərkibində heç bir əlavə (məsələn, bitki mənşəli yağlar və ya nişasta) olmamalıdır.

Kalsiumun yağ tərkibi ən azı 9% olan kəsmikdən ən yaxşı şəkildə sorulduğunu bilmək vacibdir. Ona görə də az yağlı kəsmik yemək sağlam hesab edilmir. Bundan əlavə, yağsız halda kəsmik qiymətli amin turşularını və mikroelementlərini itirir.

Kəsmik ən yaxşı səhər yeməyində yeyilir. Kalsiumun udulması günün ilk yarısında daha yaxşı olur. Kəsmikin komponentləri bədəndə suyu saxlayır, ona görə də gecələr, xüsusən də daha yaşlı yaşlarda onu istehlak etmək tövsiyə edilmir.