Rusiya Elmlər Akademiyasının akademiki adına Tətbiqi Biotexnologiya və Qida Mühəndisliyi İnstitutunun direktoru İ.A. Rogova, texnika elmləri namizədi Dmitri Kulikov bildirirb ki, uşaqlar və yeniyetmələr tərəfindən çipslərin müntəzəm istehlakı şirin, duzlu və turş dadları qəbul etmək üçün həddi əhəmiyyətli dərəcədə azaldıqda "dad korluğu" vəziyyətinin inkişafına gətirib çıxarır. Bu, bu məhsulların əhəmiyyətli dərəcədə nəzarətsiz həddən artıq yeyilməsinə səbəb olur. "Çipslər çox vaxt çox miqdarda duz ehtiva edir ki, bu da qan təzyiqinin artmasına, hipertoniya və hipertenziya riskinin artmasına səbəb ola bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bundan əlavə, o, həddindən artıq natrium istehlakının da böyrəklərdə artan stress ilə əlaqəli olduğunu və bədəndə mayenin tutulmasına kömək edə biləcəyini söyləyib.

"Bir çox istehsalçılar çipslərin dadını yaxşılaşdırmaq və saxlama müddətini uzatmaq üçün ləzzətlər, rənglər və konservantlar əlavə edirlər. Bu əlavələrdən bəziləri allergik reaksiyalara səbəb ola bilər və həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər. Kartof qızartması potensial kanserogen hesab edilən akrilamid kimyəvi maddə istehsal edir. Akrilamidin uzun müddətə məruz qalması orqanizmdə müxtəlif növ xərçənglərin yaranma riskini artıra bilər."

O, həmçinin çipslərin yüksək kalorili və yağlı olması səbəbindən asılılıq yarada biləcəyini və bunun da nəzarətsiz həddən artıq yeməyə səbəb olduğunu izah edib.