SM-Clinic-in endokrinoloqu, dietoloqu, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva nahar üçün faydalı yeməklərdən danışıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert RİAMO-ya müsahibəsində bildirib ki, balıq, bişmiş yağsız ət və ya öz şirəsində ədviyyatlarla bişmiş quş əti nahar yeməyi üçün yaxşı protein mənbəyi olacaq,

"Qarnir üçün həm təzə, həm də bişmiş və ya qaynadılmış tərəvəzlərdən istifadə edin. Bu, az miqdarda bitki yağı olan və ya ümumiyyətlə olmayan tərəvəz salatı, tərəvəz güveç və ya sobada bişmiş tərəvəz ola bilər”, - deyə mütəxəssis bildirib.

Mixaleva tərəvəz yan yeməyini taxıl ilə birləşdirməyi tövsiyə edib. Bulqur, qarabaşaq yarması, qəhvəyi düyü sizə toxluq hissi bəxş edəcək və orqanizmi vitamin və minerallarla zənginləşdirəcək.

“Nahardan sonra desert yemək istəyirsinizsə, desert olaraq meyvə və ya giləmeyvə parçaları seçə bilərsiniz. Əgər artıq çəkiyə meylli deyilsinizsə və belə bir arzunuz varsa, axşam yeməyindən sonra az miqdarda şirniyyat da yemək olar.

Leyla