Qəhvə içkiləri dünyası hətta ən mürəkkəb qurmanları belə təəccübləndirə biləcək qeyri-adi reseptlərin ortaya çıxmasını görməkdə davam edir. Foodinfo.az Sterlegrad.ru -ya istinadən xəbər verir ki, bunlardan biri də sarımsaqlı və ballı qəhvədir, onun resepti blogosferdə aktiv şəkildə müzakirə olunur. 

Orijinal dadın pərəstişkarlarına görə, içki yalnız dadmaq üçün xoş deyil, həm də faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.

İçkinin orijinal versiyasını Zen kanalının “World of Coffee” müəllifi paylaşıb. Onun sözlərinə görə, bu resept Türkiyədən gəlir və “Old Moor’s Coffee” adlanır. Orada ənənəvi olaraq bir türkdə hazırlanır, ancaq başqa üsullardan da istifadə edə bilərsiniz, məsələn, fransız pressi və ya qəhvə maşını.

İçkinin hazırlanmasında mürəkkəb bir şey yoxdur. Əvvəlcə türkdə bir qaşıq balı qızdırın, yanmadığından əmin olun. Sonra su və yarım diş sarımsaq əlavə edin ki, bu da qəhvəyə kəskin qoxu buraxmadan yüngül, zərif ətirli ətir verir. Bundan sonra üyüdülmüş qəhvə əlavə edin və içkini demək olar ki, qaynadək gətirin.

Qəhvə qalxmağa başladığı anda oddan çıxarılmalı və sonra bir neçə dəqiqə dəmlənməlidir. Hazır içki süzülür və stəkanda verilir. Bütün proses 10 dəqiqədən çox çəkmir və maddələr adətən əlinizdədir.

Bu qəhvə qonaqlarınızı təəccübləndirməyin orijinal yolu olacaq. Dadı zəngin və çoxşaxəlidir, az nəzərə çarpan sarımsaq və xoş bal şirinliyi ilə.