Əslində bunu müxtəlif səbəblərdən etmək olmaz. Əvvəla, qeyd etmək lazımdır ki, bu cür yeməklər daha sürətli xarab olmağa başlayır.

Xüsusilə yayda hazır yeməyin saxlama müddəti nəzərəçarpacaq dərəcədə qısadır.

Yeməkdə qalan qaşıq həzm orqanlarının fəaliyyətinin pisləşməsinə və hətta zəhərlənməyə səbəb ola biləcəyinə dair bir fikir də var.

Fakt budur ki, qaşıq oksidləşmə qabiliyyətinə malik materiallardan hazırlanır. Bu səbəbdən qidanın kimyəvi tərkibi də dəyişə bilər.

Həmçinin qaşıqda zərərli mikroorqanizmlərin olduğunu da unutma. Qəbul edildikdə xarab olma prosesi sürətlənir. Eyni səbəbdən zəhərlənmə riski artır.

Leyla