Çex alimləri müxtəlif balıq növlərini müqayisə edərək onlardan hansının "ən təmiz" hesab oluna biləcəyini müəyyən ediblər. 

Məlum olub ki, bazarda mövcud olan dəniz məhsulları arasında göy qurşağı alabalığı seçilir. 

Foodinfo.az Pravda.Ru-ya istinadən xəbər verir ki, balıq kristal təmiz suda yaşayır və zəhərli maddələrə ümumiyyətlə məruz qalmır.

Alabalıq, prinsipcə, çox sağlamdır. 100 q çiy balıqda 20 q protein, nisbətən az yağ, cəmi 4,1 q ətdə çoxlu maqnezium, dəmir, kalium və omeqa-3 yağ turşuları var. Onların hamısı orqanizmin inkişafında və sağlamlığın möhkəmlənməsində mühüm rol oynayır.

Bundan əlavə, alabalıq çox incə bir məhsuldur. Balıqları qızartmaqdansa, bişirmək daha yaxşıdır. Bu, həm incə dadını, həm də qidalandırıcı xüsusiyyətlərini qoruyacaqdır.