Fındıq tərkibindəki sağlam yağlar və vitaminlər sayəsində neyronların qorunmasına yardım edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, Almaniyanın Frankfurt Universitetindən neyrocərrah Dr. Hans Müller fındığın müntəzəm istifadəsinin kognitiv funksiyaları yaxşılaşdırdığını bildirib. Fındıqda olan E vitamini sərbəst radikalların beyində yaratdığı zərəri azaldır və yaddaşın qorunmasına kömək edir.

Mütəxəssis qeyd edir ki, fındıq həmçinin sinir sistemində iltihabları azaldır və beyin hüceyrələrinin yenilənməsini stimullaşdırır. Fındığın tərkibindəki maqnezium və sink neyronların siqnal ötürməsini yaxşılaşdırır. Fındıq həm təkbaşına, həm də müxtəlif yeməklərə əlavə edilərək istifadəsi rahat və faydalıdır.
Dr. Müller bildirir ki, fındıq stressi azaldır və ruh halını yaxşılaşdırır. Fındığın antioksidant tərkibi beyin yaşlanmasının qarşısını almağa yardım edir. Mütəxəssislər fındığın gündəlik miqdarının 30 qram olmasını tövsiyə edir.