Kartof dünyada ən məşhur tərəvəzdir. Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, ondan əsas və digər yeməklərə əlavə kimi istifadə olunur.

Kartofda çoxlu faydalı maddələr var: lif, B və C vitaminləri, kalium.

Vitamin C immunitet sistemini gücləndirəcək və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdıracaq, kalium ürək üçün faydalıdır və insan bədənində maye səviyyəsini saxlayır və lif yaxşı həzm üçün lazımdır.

Kartofun tərkibində insana enerji verən karbohidratlar da var.

Aktiv həyat tərzi ilə karbohidratlar olmadan etmək mümkün deyil. Qarnir kimi kartof yaxşı əhval-ruhiyyə bəxş edəcək və sizə güc verəcək.

Hesab olunur ki, kartofun tez-tez istehlakı artıq çəki artımına səbəb olur.

Ancaq son tibbi araşdırmalar bu fikrin yanlış olduğunu göstərib. Ən faydalısı çoxlu ədviyyat və duzsuz qaynadılmış və ya bişmiş kartofdur.